HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Quinoabowl
topBanner
Japansk quinoabowl

Japansk quinoabowl

med stegt champignon og sød mangosalsa

I aften skal vi lave en japansk quinoabowl fyldt med spændende ingredienser. Vi blander quinoa med rødkål, gulerod, limeskal, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores bowl med stegt champignon, en lækker mangosalsa med forårsløg og chili, sesammayo og ristede sesamfrø.

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensojaægsennepsesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Trefarvet quinoa

½ stk

Mango

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Chili

200 g

Champignon

½ stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Lime, økologisk

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholdergluten, soja, æg, sennep, sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3145.322 kJ
Kalorier (kcal)751.75 kcal
Fedt31.0485 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat95.37 g
Sukker26.5 g
Protein19.765 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring saltet vand* [5 dl I 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

2

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, forårsløg (gem lidt til anretning), et stort skvæt limesaft og et nip chili i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

3

Skær svampe i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.

4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svampe i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt sojasauce [½ spsk | 1 spsk], og steg videre i 1 min.

5

Masser spidskål med et nip salt* og eventuelt en smule olivenolie* i en mellemstor skål i 30 sek. Tilsæt gulerod, limeskal, ingefær, sojasauce [1/2 spsk | 1 spsk] og quinoa, og rør rundt. Krydr med salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Bland sesammayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.

6

Anret quinoa i dybe tallerkener. Top med svampe og mangosalsa. Dryp med sesammayonnaise. Drys med sesamfrø og resterende forårsløg. Server med resterende limebåde.