I aften drømmer vi os væk til Jamaica og laver en masse spændende mad med et væld af skønne ingredienser. Vi koger ris med kidneybønner og topper med ristet kokosmel. Samtidigt laver vi en vidunderlig sødkartoffelkarry med kokosmælk, løg, peberfrugt og masser af krydderier. Vi topper med chili og koriander, og så er maden klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Goan Xacuti
1 pose
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
8 g
Panamad
½ stk
Rød chili
½ pakke
Kidneybønner
450 g
Sød kartoffel
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Lime
½ tsk
Salt til kartofler
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl søde kartofler, og skær i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål.
Hæld væde fra kidneybønner.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kidneybønner og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg groft.
Hak peberfrugt groft.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på mellemhøj varme.
Steg løg og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, Goan Xacuti, Panamad og grøntsagsbouillon, og steg i 1 min.
Tilsæt kokosmælk, vand, salt og et nip peber.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt sød kartoffel, og vend sammen.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hak koriander groft.
Skær lime i både.
Anret ris og karry i dybe tallerkener.
Top ris med kokosmel.
Drys med chili og koriander.
Server med citronbåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.