
Indisk oksekødsbowl
med spinatbulgur og kølende mynteyoghurt
I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl med masser af spændende råvarer. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, tomatpuré, balsamico og vores krydderiblanding, som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Hakket oksekød
1 dåse
Tomatpuré
8 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
1 pose
Mynte
4 g
Oksebouillon
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
8 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde

Bring vand [8 dl | 16 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

Hak mynte fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl spinat, og hak groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt hvidløg, oksebouillon, Mild Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende. Sænk till middellav varme. Tilsæt tomatpuré, balsamico, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Bland yoghurt med mynte (gem lidt til anretning) i en lill skål, og krydr med et nip salt. Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Bland resterende spinat med tomat i en lille skål.

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med oksekød, tomat og spinat. Dryp med mynteyoghurt. Drys med solsikkefrø og resterende mynte.