HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Oksekødsbowl
topBanner
Indisk oksekødsbowl

Indisk oksekødsbowl

med spinatbulgur og kølende mynteyoghurt

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl med masser af spændende råvarer. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, tomatpuré, balsamico og vores krydderiblanding, som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.

Tags:Hurtig
Allergener:GlutenMælkSulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

1 dåse

Tomatpuré

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvidløgsfed

170 g

Bulgur

(IndeholderGluten)

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

12 ml

Balsamico

(IndeholderSulfitter)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

4 g

Oksebouillon

30 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholdeSesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3185 kJ
Fedt30.86 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat71.98 g
Sukker13.5 g
Protein43.62 g
Salt5.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand [8 dl | 16 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

2

Hak mynte fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl spinat, og hak groft. Pres eller hak hvidløg fint.

3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Tilsæt hvidløg, oksebouillon, Mild Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende. Sænk till middellav varme. Tilsæt tomatpuré, balsamico, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

5

Bland yoghurt med mynte (gem lidt til anretning) i en lill skål, og krydr med et nip salt. Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Bland resterende spinat med tomat i en lille skål.

 

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med oksekød, tomat og spinat. Dryp med mynteyoghurt. Drys med solsikkefrø og resterende mynte.