topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk oksekødsbowl

Indisk oksekødsbowl

med spinatbulgur og kølende mynteyoghurt

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl med masser af spændende råvarer. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, tomatpuré, balsamico og vores krydderiblanding, som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

1 dåse

Tomatpuré

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvidløgsfed

170 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

4 g

Oksebouillon

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3185 kJ
Fedt30.86 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat71.98 g
Sukker13.5 g
Protein43.62 g
Salt5.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [8 dl | 16 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

Forbered råvarer
2

Hak mynte fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl spinat, og hak groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Steg hakket oksekød
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Krydr oksekød
4

Tilsæt hvidløg, oksebouillon, Mild Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende. Sænk till middellav varme. Tilsæt tomatpuré, balsamico, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Bland mynteyoghurt
5

Bland yoghurt med mynte (gem lidt til anretning) i en lill skål, og krydr med et nip salt. Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Bland resterende spinat med tomat i en lille skål.

 

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med oksekød, tomat og spinat. Dryp med mynteyoghurt. Drys med solsikkefrø og resterende mynte.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image