topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk oksekødsbowl

Indisk oksekødsbowl

med spinatbulgur og kølende mynteyoghurt

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende råvarer. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, Tikka Masala sauce, chili og vores krydderiblanding som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, oksekød, tomat, mynteyoghurt og peanuts.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvidløgsfed

170 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Kyllingebouillon

15 g

Tikka masala

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)736 kcal
Energi (kJ)3081 kJ
Fedt31.3 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat66.4 g
Sukker7.5 g
Protein42.3 g
Salt6.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak mynte fint.

Skær tomat i 1 cm tern.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Steg kød
3

Opvarm olivenolie  [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt krydderier
4

Tilsæt hvidløg, kyllingebouillon, Mild Mahal, tikka masala [1/2 pakke, 2P], chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Sænk til middellav varme.

Tilsæt sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Lav mynteyoghurt
5

Bland yoghurt, vand [1 spsk I 2 spsk] og mynte i en lille skål, og smag til med salt.

Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur.

Bland tomat og resterende spinat i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur og oksekød i dybe tallerkener.

Top med mynteyoghurt, tomat og spinat.

Drys med peanuts.