I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi byder på en fantastisk kikærtebowl. Vi bygger vores bowl med gule ris med ingefærkrydderi, bagte kikærter med abrikoschutney og indiske krydderier, frisk spinat og mynte, syltet rødløg og kølende hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
½ stk
Zucchini
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
4 g
Mild Mahal
½ stk
Hvidløgsfed
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte
½ stk
Lime
1 pakke
Kikærter
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
1 spsk
Vand (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland et stort skvæt limesaft, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Bland kikærter, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P], Mild Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i et ildfast fad.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Ginger Ninja i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog på middel varme.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Vær forsiktig, når du svitser krydderier, så de ikke brænder på.
Imens, skær zucchini [1/2 stk, 2P] og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg zucchini og gulerod med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.
Kom zucchini og gulerod i gryden med ris (imens risen hviler), og dæk til med låg.
Pluk mynte.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
Anret ris, spinat og kikærter i dybe tallerkener.
Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], rødløg og mynte.
Dryp med hvidløgsyoghurt.