topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikærtebowl

Indisk kikærtebowl

med gule ris og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi byder på en fantastisk kikærtebowl. Vi bygger vores bowl med gule ris med ingefærkrydderi, bagte kikærter med abrikoschutney og indiske krydderier, frisk spinat og mynte, syltet rødløg og kølende hvidløgsyoghurt.

Tags:
Hurtig
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

½ stk

Zucchini

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

25 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

4 g

Mild Mahal

½ stk

Hvidløgsfed

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 pose

Mynte

½ stk

Lime

1 pakke

Kikærter

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2701 kJ
Kalorier (kcal)646 kcal
Fedt18.2 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat91.5 g
Sukker18.2 g
Protein22.2 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Sylt rødløg
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland et stort skvæt limesaft, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Bag kikærter
2

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Bland kikærter, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P], Mild Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i et ildfast fad.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

Kog ris
3

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Ginger Ninja i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog på middel varme. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Vær forsiktig, når du svitser krydderier, så de ikke brænder på.

Steg zucchini og gulerod
4

Imens, skær zucchini [1/2 stk, 2P] og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg zucchini og gulerod med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.

Kom zucchini og gulerod i gryden med ris (imens risen hviler), og dæk til med låg.

Lav hvidløgsyoghurt
5

Pluk mynte.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Server
6

Anret ris, spinat og kikærter i dybe tallerkener.

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], rødløg og mynte. 

Dryp med hvidløgsyoghurt.