I aften laver vi en særdeles krydret og farverig hverdagsmiddag! Vi koger basmatiris som får smuk gul farve, og en fantastisk smag, af at koges sammen med vores spændende færdiglavede krydderiblanding Ginger Ninja. Mens risene koger laver vi en fantastisk svinekarry med tomat, ingefær, hvidløg og gulerod. Vi serverer vores krydrede ris og vores spicy karry med en kølende agurkedressing med fraiche!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
300 g
Svinekamfilet
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
8 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til grøntsager
½ spsk
Mel til sauce
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Opvarm en gryde, tilsæt Ginger Ninja, og rist i 30 sek. Tilsæt vand og bring i kog. Tilsæt ris og salt, sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil ris er blødt. TIP: Fjern ikke låget!
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær. Skær løg i 3 cm både. Skær gulerod (uskrællet) og agurk i 1 cm tern. Hak persille fint (gem nogle blade til pynt). Skær kød i 3 cm strimler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kød, krydr med et nip salt og peber, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. Overfør kød til en skål, og stil til side.
Bland agurk, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 4-5 min, indtil møre. Tilsæt tomatpuré ingefær, hvidløg, Mild Mahal, og hvedemel og steg i 2 min. Skru ned til middel varme, tilsæt kyllingebouillon og vand og lad simre ved middelhøj varme i 2 min. Rør resterende fraiche ned lidt ad gangen så der ikke kommer klumper. Tilsæt kød og krydr med salt og peber.
Anret ris og svinekødskarry i dybe tallerkener i hver sin side, top med agurkdressing, og pynt med persilleblade.