Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sauce, med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den til laks, som vi steger og derefter vender med teriyakisauce. Skønt tilbehør er luftige ris, frisk agurk med sesamfrø og kålsalat med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
150 g
Kålblanding, skåret
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak agurk groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Tilsæt teriyakisauce og et skvæt vand til stegepanden, når laksen er færdig, og vend indtil dækket.
Anret ris, laks, kålblanding og agurk i dybe tallerkener.
Krydr agurk med et nip salt, og drys agurk og laks med sesamfrø.
Top kål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie.
Server med sesammayonnaise.