
En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, gulerod og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med røget paprika og vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Serveres med luftige ris, koriander og en stor klat citrusfrugtfraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Gulerod
1 stk
Koriander
195 g
Kidneybønner
150 g
Langkornede hvide ris
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
195 g
Hakkede tomater
4 g
Bouillon
2 g
Røget paprika
5 g
Tex-Mex
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
½ g
Chiliflager
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce

Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget mens risen hviler.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skyl kidneybønner.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg hakket oksekød, gulerod og et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Imens, skær citrusfrugt i både.
Bland fraiche og et skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt Tex-Mex, bouillon, røget paprika, chiliflager, hakkede tomater, vand, salt og sukker.
Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min.
Smag til med et nip peber.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Anret ris i skåle.
Top med chili, citrusfrugtfraiche og koriander.
Server med citrusfrugtbåde.