Skip to main content
Hurtig oksekødschili

Hurtig oksekødschili

med koriander og limefraiche

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, gulerod og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med røget paprika og vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Serveres med luftige ris, koriander og en stor klat limefraiche.

Tags:
10 min prep
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

2 stk

Gulerod

1 stk

Koriander

195 g

Kidneybønner

150 g

Langkornede hvide ris

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

195 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Kyllingebouillon

2 g

Røget paprika

5 g

Tex-Mex

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3420 kJ
Kalorier (kcal)817 kcal
Fedt33.9 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat89.7 g
Sukker13.7 g
Kostfibre11 g
Protein33.6 g
Salt6.1 g
Potassium339.8 mg
Calcium8.2 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skyl kidneybønner.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak koriander fint.

Steg hakket oksekød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg hakket oksekød, gulerod og et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, indtil velduftende.

Lav limefraiche
4

Imens, skær lime i både.

Bland fraiche og et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Lav chili
5

Tilsæt Tex-Mex, kyllingebouillon, røget paprika, chiliflager, hakkede tomater, vand, salt og sukker.

Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min.

Smag til med et nip peber.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris i skåle.

Top med chili, limefraiche og koriander.

Server med limebåde.