En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, gulerod og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med røget paprika og vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Serveres med luftige ris, koriander og en stor klat limefraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 stk
Koriander
195 g
Kidneybønner
150 g
Langkornede hvide ris
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
195 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Kyllingebouillon
2 g
Røget paprika
5 g
Tex-Mex
225 g
Hakket oksekød
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget mens risen hviler.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skyl kidneybønner.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg hakket oksekød, gulerod og et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, indtil velduftende.
Imens, skær lime i både.
Bland fraiche og et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt Tex-Mex, kyllingebouillon, røget paprika, chiliflager, hakkede tomater, vand, salt og sukker.
Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min.
Smag til med et nip peber.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ris i skåle.
Top med chili, limefraiche og koriander.
Server med limebåde.