Skip to main content
Hurtig middelhavskrydret svinekotelet

Hurtig middelhavskrydret svinekotelet

med citronkartofler og tzatziki

Har du lyst til lynhurtig aftensmad med græske toner, så læs med her! På under 30 min laver vi et herligt måltid med en stegt urtemarineret svinekotelet, tzatziki, tomat-rucolasalat og kogte kartofler vendt med smør og citron. Så bliver det ikke nemmere at drømme sig væk til Kreta!

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

1 stk

Små kartofler, forkogte

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Citrusfrugt

40 g

Rucola

2 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til tzatziki

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

½ spsk

Smør til kartofler

¼ tsk

Salt til kartofler

Energi (kJ)2269 kJ
Kalorier (kcal)542 kcal
Fedt19.5 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat55.7 g
Sukker7.8 g
Kostfibre9.5 g
Protein31.2 g
Salt3.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium386.3 mg
Calcium26 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler under låg i 3-5 min, eller indtil gennemvarme, og hæld vand fra.

Lav tzatziki og salat
2

Riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. 

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Skyl rucola.

Hak tomat groft.

Bland rucola, tomat, salt og olivenolie i en stor skål.

Steg svinekød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Steg svinekød med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Halver citron.

Vend smør, salt og et skvæt citronsaft med kartofler lige inden servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
4

Anret svinekød, tzatziki, kartofler og salat på tallerkener.