Skip to main content
Hurtig kylling- og svampegryde

Hurtig kylling- og svampegryde

med jasminris og frisk estragonoile

3.6
(92)

På jagt efter en hurtig omgang aftensmad? Med vores Cremet kyllinge-svampegryde, serveret med luftige jasminris og estragon-hvidløgsolie, kan du nyde et komplet måltid, som du laver på kun 15 minutter!

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Champignon, skivet

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 pose

Estragon

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1.5 spsk

Olie til urteolie

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til kød

1 spsk

Mel til sauce

1 dl

Vand til sauce

Energi (kJ)3537 kJ
Kalorier (kcal)845 kcal
Fedt41.3 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat94.1 g
Sukker7 g
Kostfibre20.2 g
Protein47.2 g
Salt4 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.1 mg
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen.

Imens, hak estragon og hvidløg fint.

Bland estragon, olivenolie, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg kylling
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling, løg og svampe med salt i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde.

Tilsæt hvedemel, og steg i 30 sek under omrøring.

Lav sauce
3

Sænk til middel varme.

Tilsæt kyllingebouillon, sennep, madlavningsfløde og vand, og lad simre i 1 min, eller indtil saucen er let tyknet og kyllingen gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
4

Anret ris og gryderet i skåle.

Dryp med estragonolie.