Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Østershatte er en rigtig dejlig svamp med en markant umamismag. I aften panerer vi dem, steger den, og glaserer den i honning- og srirachaglase med smør og ketchup. Vi serverer vores østershatte med sprøde cajunfritter, en frisk æblesalat med valnødder og spinat og 'ranch'inspireret dressing med purløg, crème fraiche og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Østershatte
4 g
Røget paprika
25 g
Honning
20 g
Sriracha
1 stk
Æble
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
500 g
Kartofler
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
1 pose
Purløg
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
2 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Ketchup (step 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Bland purløg, fraiche, hvidløg, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål, og stil til side.
Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt honning, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha og ketchup [1 spsk | 2 spsk], og steg i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Hold varm indtil servering.
Skyl spinat.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland æble, valnødder, spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Riv svampe i 2 cm strimler.
Bland svampe, røget paprika, hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svampe ad omgange (lad overskydende mel blive i skålen) i 4-5 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vend svampe i honning- og srirachaglace lige inden servering.
Anret østershatte, æblesalat og fritter på tallerkener.
Server dressing.