Honning- og sojastegte kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojastegte kikærter

Honning- og sojastegte kikærter

med jasminris og frisk koriander

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rød chili

12.5 g

Honning

1 stk

Lime

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

1 pose

Koriander

1 pakke

Kikærter

150 g

Jasminris

1 stk

Avocado

1 stk

Tomat

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til slaw

¼ tsk

Salt til slaw

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3914 kJ
Kalorier (kcal)936 kcal
Fedt47.5 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat100.3 g
Sukker20.8 g
Protein19.7 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kikærter
2

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 5-6 min, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.

Tilsæt asiatisk woksauce, honning, sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak koriander fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Snit forårsløg fint.

Skær lime i både.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolie, et skvæt limesaft, salt og peber i en skål.

Tilsæt koriander
5

Rør forårsløg i gryden med færdig ris.

Tilsæt koriander og et skvæt limesaft til panden med kikærter, og rør rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado.

Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med chili.

Server med resterende limebåde.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.