I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Lime
1 pakke
Kikærter
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
12.5 g
Honning
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Avocado
1 stk
Forårsløg
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 5-6 min, og sænk til lav varme.
Tilsæt asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Hak koriander fint.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Snit forårsløg fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Bland kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Rør forårsløg i gryden med færdigkogt ris.
Tilsæt koriander til panden med kikærter, og rør rundt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med chili.
Server med resterende limebåde.