Skip to main content
Honning- og sennepsglaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglaseret laks

Honning- og sennepsglaseret laks

med lun kartoffelsalat og prosciuttosvøbte asparges

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, prosciutto og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne asparges i prosciutto, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Sennep
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

400 g

Små kartofler

75 g

Prosciutto

1 stk

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

125 g

Asparges, grøn

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3578 kJ
Kalorier (kcal)855 kcal
Fedt54.3 g
Mættet fedt21 g
Kulhydrat44.7 g
Sukker9.9 g
Protein44.4 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber.

Steg prosciutto
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Svøb bønner
3

Imens, skær den træede ende af asparges, og del i to.

Skyl spinat.

Skær citron i både.

Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).

Vend asparges med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Opdel asparges i bunker (2 pr. person), og vikl prosciutto rundt om. Fordel resterende prosciutto på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil aspargesen er mør, og prosciuttoen er sprød.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Tag panden af varmen, og tilsæt glace.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav kartoffelsalat
5

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Server
6

Anret laks, asparges og kartoffelsalat på tallerkener.

Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.

Top med resterende dild.