
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, prosciutto og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne asparges i prosciutto, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
400 g
Små kartofler
75 g
Prosciutto
1 stk
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
125 g
Asparges, grøn
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og et nip peber.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Imens, skær den træede ende af asparges, og del i to.
Skyl spinat.
Skær citron i både.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend asparges med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Opdel asparges i bunker (2 pr. person), og vikl prosciutto rundt om. Fordel resterende prosciutto på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil aspargesen er mør, og prosciuttoen er sprød.

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Tag panden af varmen, og tilsæt glace.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Anret laks, asparges og kartoffelsalat på tallerkener.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.