Skip to main content
Honning- og sennepsglaseret laks
Honning- og sennepsglaseret laks

Honning- og sennepsglaseret laks

med lun kartoffelsalat og prosciuttosvøbte asparges

4.6
(39)

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, prosciutto og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne asparges i prosciutto, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Sennep
Mælk
Sulfitter
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

400 g

Små kartofler

75 g

Prosciutto

1 stk

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

125 g

Asparges, grøn

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)3578 kJ
Kalorier (kcal)855 kcal
Fedt54.3 g
Mættet fedt21 g
Kulhydrat44.7 g
Sukker9.9 g
Protein44.4 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber.

Steg prosciutto
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Svøb bønner
3

Imens, skær den træede ende af asparges, og del i to.

Skyl spinat.

Skær citron i både.

Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).

Vend asparges med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Opdel asparges i bunker (2 pr. person), og vikl prosciutto rundt om. Fordel resterende prosciutto på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil aspargesen er mør, og prosciuttoen er sprød.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Tag panden af varmen, og tilsæt glace.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav kartoffelsalat
5

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Server
6

Anret laks, asparges og kartoffelsalat på tallerkener.

Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.

Top med resterende dild.