Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, prosciutto og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne asparges i prosciutto, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
400 g
Små kartofler
75 g
Prosciutto
1 stk
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
125 g
Asparges, grøn
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og et nip peber.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.
Imens, skær den træede ende af asparges, og del i to.
Skyl spinat.
Skær citron i både.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend asparges med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Opdel asparges i bunker (2 pr. person), og vikl prosciutto rundt om. Fordel resterende prosciutto på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil aspargesen er mør, og prosciuttoen er sprød.
Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Tag panden af varmen, og tilsæt glace.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, spinat og dild i skålen.
Anret laks, asparges og kartoffelsalat på tallerkener.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.