Helstegt kylling og cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helstegt kylling og cremet sauce

Helstegt kylling og cremet sauce

med sauterede grønne bønner og æblesalat

Aftenens fantastiske opskrift indgår i kategorien som vi kalder festmåltid, og vi garanterer at I ikke bliver skuffede, når I sætter jer til bords. Vi fylder kylling med citron og timian, og steger den gylden i ovnen. Kyllingen får selskab i ovnen af kartofler, gulerod og fennikel. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og sennepsdressing og en fantastisk rødvinssauce. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at stege grønne bønner og mandler.

Allergener:
Nødder
Sennep
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid1 time
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1100 g

Hel kylling

½ stk

Citron

½ pose

Timian

1 stk

Fennikel

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Æble

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

10 g

Kyllingefond

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)7696 kJ
Kalorier (kcal)1839 kcal
Fedt105 g
Mættet fedt32.5 g
Kulhydrat91.1 g
Sukker35 g
Protein129.2 g
Salt7.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Ovnsteg kylling
1

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. 

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Dub kylling tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie [2 spsk I 4 spsk], og krydr med salt [1 tsk | 1,5 tsk] udvendigt og indvendigt.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Fyld kylling med citron og timian [1/2 pakke, 2P], og placer på en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 45-55 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring. - Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering. 

Bag rodfrugter
2

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Halver fennikel, og skær i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen, når kyllingen har 35 min tilbage.

Lav æblesalat
3

Imens, skær æble i 1 cm tern. 

Bland sennep, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Kom æble, kålblanding og dressing i en skål, og vend sammen lige inden servering.

Lav sauce
4

Opvarm en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce og kyllingefond, og lad simre i 2-3 min.

Stil til side, og hold varm.

TIP: Tilsæt kødsaft fra kyllingen for ekstra smag.

Steg grønne bønner og mandler
5

Hak mandler groft.

Skær ender af grønne bønner.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kyllingen har 15 min tilbage.

Steg grønne bønner og mandler i 3-4 min, eller indtil møre. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.

Server
6

Anret kylling på et skærebræt og grøntsager i en stor skål.

Top grøntsager med mandler og grønne bønner. 

Server med æblesalat og sauce.