Skip to main content
Harissastegt kyllingeburger
Harissastegt kyllingeburger

Harissastegt kyllingeburger

med kartoffelbåde, avocado og harissayoghurtdressing

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Burger er altid et hit for store og små, og her kommer en anderledes, og virkelig smagfuld version: Briocheboller fyldt med harissastegt kylling, avocado og harissa-yoghurtdressing. Børnenes burger kan smøres med mayonnaise i stedet for harissa-yoghurtdressing. Hertil serverer vi kartoffelbåde og en blandet salat med gulerod og olivenolie.

Tags:
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

500 g

Kartofler

1 stk

Avocado

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Harissa-krydderi

60 g

Blandet salat

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3952 kJ
Kalorier (kcal)945 kcal
Fedt38.1 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat97.1 g
Sukker14.9 g
Protein50.3 g
Salt3.4 g

Fremgangsmåde

Bag kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med et nip salt og peber.

Skyl salat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Steg kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

Krydr med salt og et nip peber, og de voksnes kylling yderligere med halvdelen af harissa-krydderi.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav harissa-yoghurtdressing
4

Imens, bland yoghurt og resterende harissa-krydderi med et nip salt og peber i en lille skål.

Lav salat
5

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Bland salat, gulerod, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Smør de voksnes boller med harissa-yoghurtdressing.

Smør børnenes boller med mayonnaise.

Top boller med kylling og avocado.

Server med kartoffelbåde og salat.