Lad os friste med en hurtig karrygryde i aften. Med aromatisk, gul karry i midten og citrongræs og hvidløg som krydderier bliver det en favorit for hele familien. Top kyllingekarryen med frisk koriander, og du har du en farverig, spændende middag at nyde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
250 ml
Kokosmælk
1 g
Chiliflager
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrongræs
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander groft.
Bank citrongræs flad med en træske.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt karrypasta, hvidløg og citrongræs, og steg videre i 1 min.
Tilsæt kokosmælk og kylling, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med et stort skvæt limesaft, chiliflager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber.
Fjern citrongræs fra panden.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kyllingekarry og koriander.
Server med limebåde.