Skip to main content
Grøn pestopizza med zucchini og avocado
Grøn pestopizza med zucchini og avocado

Grøn pestopizza med zucchini og avocado

med fennikel-rucolasalat

I dag skal vi lave skønne, grønne pizzaer med pesto, stegte zucchinitern, frisk avocado og finrevet ost! Mens pizzaerne bager, laver vi en fyldig salat med fennikel og rucola. Top de færdigbagte pizzaer med friske basilikumblade og syrlig hvidløgsfraiche, og nyd en pause fra den sædvanlige pizza.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Zucchini

1 stk

Avocado

120 g

Grøn pesto

(Indeholder: Sulfitter, Mælk)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Citron

40 g

Rucola

½ stk

Fennikel

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4369 kJ
Kalorier (kcal)1044 kcal
Fedt53.4 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat102.5 g
Sukker9.7 g
Kostfibre10.2 g
Protein30.4 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Bag pizza
1

Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).

Tag pizzadejen ud af køleskabet og pakken mindst 10 min før tilberedning.

Strø bordpladen med hvedemel. Halver pizzadej, og rul ud med hænderne (eller en kagerulle) indtil den er 15 cm i diameter. 

Overfør til en bageplade med bagepapir. 

Dryp med en smule olivenolie, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gyldne og gennembagte.

TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær zucchini i 2 cm tern.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skyl rucola.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tynde skiver.

Steg zucchini
3

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Lav salat
4

Imens, halver citron.

Hak hvidløg fint.

Hak basilikum i grove stykker.

Bland rucola, fennikel, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Top pizza
5

Smør færdigbagt pizza med pesto.

Top med zucchini, avocado og finrevet ost.

Server
6

Anret salat i skåle.

Top pizza med basilikum.

Dryp med hvidløgsfraiche.