Skip to main content
Butterdejstærte med grønne asparges

Butterdejstærte med grønne asparges

Delevenlig ret | med prosciutto og finrevet ost

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. Imponer dine medspisende med denne elegante forårstærte! Den indeholder prosciutto, en fraiche- og ostecreme og grønne asparges. Med vores færdige butterdej er tærten lynhurtig at smække sammen, og alle vil tro at du har stået i køkkenet i timevis for at lave den.

Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

75 g

Prosciutto

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Timian

125 g

Asparges, grøn

Næringsindhold

Energi (kJ)2860 kJ
Kalorier (kcal)684 kcal
Fedt47.4 g
Mættet fedt22.2 g
Kulhydrat39.7 g
Sukker2 g
Kostfibre3.8 g
Protein24.5 g
Kolesterol16.6 mg
Salt4 g
Potassium20 mg
Calcium231 mg

Fremgangsmåde

Forbered fyld
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær 2 cm af ender på asparges, og halver asparges på langs.

Pluk timian.

Bland fraiche, finrevet ost, timian og et nip peber i en lille skål. 

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Forbered butterdej
2

Rul butterdej ud på en bageplade med bagepapir.

Skær 8 strimler på 3 cm på butterdejs lange sider.

Lav tærte
3

Fordel prosciutto langs midten af butterdej, og top med fraichedressing og asparges på langs.

Fold butterdejssiderne ind over fyld.

Fold butterdejsstrimler skiftevis ind over fyld, så fyld dækkes og et fletmønster skabes.

Bag tærte i ovnen i 20 min, eller indtil overflade er gylden.

Server
4

Server aspargestærte mens den er varm.