Skip to main content
Greek beef patty

Greek beef patty

med pestorørt orzo og hakket kalamataoliven

Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta! Vi steger frikadeller som får et skønt twist af at krydres med oregano og vores færdiglavede krydderiblanding Mamas favorit! Samtidig bikser vi en skøn salat sammen med orzo, calabrese pesto, oliven, tomater og peberfrugt. Vi topper med frisk persille og så er maden klar!

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Bredbladet persille

120 g

Calabresepesto

4 g

Bouillon

1 g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Sennep, Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2894 kJ
Kalorier (kcal)692 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat85 g
Sukker16.2 g
Kostfibre7.7 g
Protein30.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.9 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Kog orzo i 6 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Form hakkebøffer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], et nip peber*, hvidløg, Mamas Favorit og oregano i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt. 

4

Hak persille fint. Hak oliven groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær tomat i 2 cm tern.

Tilsæt pesto
5

Vend oliven, tomat, peberfrugt, halvdelen af persille og halvdelen af calabresepesto i gryden med færdigkogt orzo.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener. Top med hakkebøf og resterende calabresepesto. Drys med resterende persille.