Skip to main content
Gratineret tomat og zucchini

Gratineret tomat og zucchini

med pasta og frisk basilikum

4.2
(495)

Pasta med tomatsauce er en favorit hos mange familier. I aften opgraderer vi den klassiske ret, og gratinerer zucchini og tomatsauce toppet med en skøn blanding af panko, italiensk ost og goudaost. Aftenens pasta er rigatoni, som vi vender i hvidløgsolie, og så topper vi det hele med frisk basilikum.

Tags:
Børnevenlig
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

1 stk

Løg

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4030 kJ
Kalorier (kcal)963 kcal
Fedt47.4 g
Mættet fedt18.8 g
Kulhydrat100.8 g
Sukker23.3 g
Kostfibre9.7 g
Protein29.7 g
Salt4.7 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Steg løg
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak løg groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Lav tomatsauce
2

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, sukker [1 tsk | 2 tsk], madlavningsfløde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.

Gratiner tomat og zucchini
3

Imens, bland finrevet ost, revet ost og panko i en lille skål. 

Skær zucchini i 1/2 cm halve skiver.

Fordel zucchini i et ildfast fad, og top med tomatsauce og osteblanding.

Gratiner i ovnen i 20 min, eller indtil gylden og boblende.

Kog pasta
4

Imens, bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Tilsæt hvidløgsolie
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend færdig pasta med hvidløgsolie i gryden.

Hak basilikum groft.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med tomat og zucchini.

Drys med basilikum.