
Pasta med tomatsauce er en favorit hos mange familier. I aften opgraderer vi den klassiske ret, og gratinerer zucchini og tomatsauce toppet med en skøn blanding af panko, italiensk ost og goudaost. Aftenens pasta er rigatoni, som vi vender i hvidløgsolie, og så topper vi det hele med frisk basilikum.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Løg
1 spsk
Olie til stegning
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til hvidløgsolie

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, sukker, madlavningsfløde, salt og et nip peber.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.

Imens, bland finrevet ost, gouda og panko i en lille skål.
Skær zucchini i 1/2 cm halve skiver.
Fordel zucchini i et ildfast fad, og top med tomatsauce og osteblanding.
Gratiner i ovnen i 20 min, eller indtil gylden og boblende.

Imens, bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend færdig pasta med hvidløgsolie i gryden.
Hak basilikum groft.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med tomat og zucchini.
Drys med basilikum.