Skip to main content
Gratineret linsepasta

Gratineret linsepasta

med cremet bechamelsauce og rå zucchinisalat

Pasta og linser. Det er måske en kombination du aldrig har prøvet, men vi tør næsten love at du ikke vil blive skuffet. Vi laver en fantastisk sauce med tomat, løg, linser, soja og hvidløg. Vi blander vår sauce med pasta, og topper med bechamelsauce og masser af ost. Imens pastaen gratineres, laver vi en frisk zucchinisalat med basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

100 g

Røde linser

390 g

Hakkede tomater

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til linser

¼ tsk

Salt til linser

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Mælk til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3947 kJ
Kalorier (kcal)943 kcal
Fedt31.4 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat117.7 g
Sukker24.7 g
Protein40.3 g
Salt6.4 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl linser under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog linser
2

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hakkede tomater, vand, linser, grøntsagsbouillon, sojasauce, Mamas Favorit, salt og et nip peber.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er gennemkogte.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Kog pasta
3

Imens, kog pasta i 5-7 min.

Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.

TIP: Pastaen tilberedes færdig i trin 5.

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør i samme gryde.

Tilsæt hvedemel under omrøring.

Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt og et nip peber, og rør indtil osten er smeltet.

Gratiner pasta
5

Fordel linser ovenpå pasta, og vend sammen. Top med bechamelsauce og revet gouda. Gratiner i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er gylden og pastaen er gennemtilberedt.

Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd.

Pluk basilikum.

Bland zucchini, basilikum, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret linsepasta på tallerkener.

Server med zucchinisalat.