topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret linsepasta

Gratineret linsepasta

med cremet bechamelsauce og rå zucchinisalat

Pasta og linser. Det er måske en kombination du aldrig har prøvet, men vi tør næsten love at du ikke vil blive skuffet. Vi laver en fantastisk sauce med tomat, løg, linser, soja og hvidløg. Vi blander vår sauce med pasta, og topper med bechamelsauce og masser af ost. Imens pastaen gratineres, laver vi en frisk zucchinisalat med basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Selleri
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Løg

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg Kan indeholde Æg, Mælk)

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Hakkede tomater

½ stk

Zucchini

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

10 spsk

Mælk (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4063 kJ
Kalorier (kcal)971 kcal
Fedt34.5 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat118 g
Sukker21.2 g
Protein43.8 g
Salt6.6 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg fint.

Skyl linser under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog linser
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil brune.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hakkede tomater, vand [2 dl | 4 dl], linser, grøntsagsbouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P], Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er gennemkogte.

Kog pasta
3

Imens, kog pasta i 5-7 min.

Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.

TIP: Pastaen tilberedes færdig i trin 5. 

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring.

Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør indtil osten er smeltet.

Gratiner pasta
5

Fordel linser ovenpå pasta, og vend sammen. Top med bechamelsauce og revet ost. Gratiner i 10-12 min, eller indtil osten er gylden og pastaen er gennemtilberedt. 

Imens, skræl zucchini [1/2 stk, 2P] til lange, tynde bånd.

Pluk basilikum.

Bland zucchini, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret linsepasta på tallerkener.

Server med zucchinisalat.