Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris

Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris

med græsk salat og tzatziki-sauce

Skal du have gæster og vil du imponere med et måltid, der med garanti vil give dig tilfredse gæster? Så har du valgt den helt rette opskrift. Oreganomarineret lammeculotte steges til perfektion, og serveres med spanakopita-inspireret ris, græsk salat med cherrytomater, rødløg og salatost, og cremet tzatziki- sauce.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

300 g

Lammeculotte

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5008 kJ
Kalorier (kcal)1197 kcal
Fedt84 g
Mættet fedt39.3 g
Kulhydrat68.9 g
Sukker8.2 g
Protein39.8 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, halver citron.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak oregano fint.

Skær lammeculotte i 3 cm stykker på et andet skærebræt. 

Vend lammeculotte med oregano, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat, og hak fint.

Halver cherrytomater.

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Lav græsk salat
4

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland agurk, cherrytomater, rødløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], resterende citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Steg lammeculotte
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg lammeculotte i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Vend spinat og smør [1 spsk I 2 spsk] i gryden med ris.

Server
6

Anret spinatris og græsk salat i dybe tallerkener.

Drys med smuldret salatost. 

Top med lammeculotte.

Dryp med tzatziki-sauce.