
Græsk kofta
med appelsintabouleh og kølende yoghurt
I aften laver vi vidunderlige koftaer, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og persille. Et farverigt og indbydende tilbehør er appelsintabouleh med couscous, agurk, tomat og persille. Vi topper med kølende yoghurt, og så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Bredbladet persille
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde

Bring vand [2,5 dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og kyllingebouillon i kog i en gryde.
Bland couscous, tranebær og bouillonvand i en skål, og lad trække under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Hak persille [½ pose, 2P] fint.
Bland hakket oksekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af persille, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Hak tomat og agurk fint.
Skræl appelsin [1/2 stk, 4P], fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Vend tomat, agurk, appelsin og resterende persille i skålen med couscous.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret appelsintabouleh på tallerkener.
Top med koftaer og yoghurt.