topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret kylling

Græsk inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

1 stk

Citron, økologisk

stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

1 stk

Agurk, piccolo

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)246 kcal
Energi (kJ)1028 kJ
Fedt5.38 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat11.98 g
Sukker9.8 g
Protein35.57 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Skær kartofler i både
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær citron i både. Skær kartofler (uskrællet) i både.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).  

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg fint. Riv agurk fint, og pres væde fra i en si. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side. Overfør til en skål. Vend med BBQ-sauce. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.