topBanner
Græsk inspireret kylling

Græsk inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

Populær

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:Under 600 kcal
Allergener:mælksulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 stk

Rødløg

280 g

Kyllingebrystfilet

2 stk

Tomat

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 pose

Bredbladet persille

60 g

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2110 kJ
Kalorier (kcal)504 kcal
Fedt7 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat64 g
Sukker20 g
Protein43 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.

Skær citron i både.

Skær kartofler (uskrællet) i både.

2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med et nip salt og peber*, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min.

Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).

3

Riv hvidløg fint.

Riv agurk fint, og pres væde fra i en si.

Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt og peber.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med et nip salt og peber. Brun i 2 min på hver side. Overfør til en skål. Vend med BBQ-sauce. Overfør til en bageplade med bagepapir.

Fordel rødløg på samme bageplade.

Bag i ovnen i 10-12 min.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak resterende rødløg fint.

Hak tomat groft.

Hak persille groft (gem lidt til anretning).

Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie med et nip salt og peber* i en skål.

6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Top med resterende persille.