HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Inspireret Kylling
topBanner
Græsk inspireret kylling

Græsk inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

Populær

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Tomat

15 ml

Citron, økologisk

60 g

Agurk

280 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Kartofler

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)

Kyllingebrystfilet

Bredbladet persille

Rødløg

Hvidløgsfed

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1028.3226 kJ
Kalorier (kcal)245.775 kcal
Fedt5.38 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat11.9775 g
Sukker9.8 g
Protein35.5725 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær citron i både. Skær kartofler (uskrællet) i både.

2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).  

3

Riv hvidløg fint. Riv agurk fint, og pres væde fra i en si. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side. Overfør til en skål. Vend med BBQ-sauce. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.