topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk halloumisalat

Græsk halloumisalat

med oreganobagte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker halloumisalat. Vi blander en salat bestående af timianbagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt halloumi, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Salat

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

200 g

Halloumi

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 efter behov

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2675 kJ
Fedt30 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat50.4 g
Sukker18.2 g
Protein33.3 g
Salt2.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Placer et hvidløgsfed (uskrællet) på bagepladen, når der er 10 min tilbage.

Lav citron-hvidløgsdressing
2

Riv citronskal, og halver citron. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand* [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], citronskal [1 tsk | 2 tsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Vend rødløg i skålen

Bland salat
3

Skær peberfrugt i ½ cm tykke strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Steg halloumi
4

Skær halloumi i tynde skiver (3 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg halloumi i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden. 

Bland kartoffelsalat
5

Hæld citron-hvidløgsdressing over kartofler på bagepladen, og vend sammen. Vend kartofler i skålen med salat. Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med halloumi og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.