
Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Ketchup
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Peberfrugt
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 15 min.

Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint. Skær lime i både.

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt, koriander (gem lidt til anretning) og ris i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt.

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.