Skip to main content
Glaseret laks

Glaseret laks

med farverig grøntsagsris og frisk koriander

4.2
(166)

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Peberfrugt

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

25 g

Honning

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold

Energi (kJ)3112 kJ
Kalorier (kcal)744 kcal
Fedt23.9 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat95.8 g
Sukker33.5 g
Kostfibre8 g
Protein35.5 g
Salt4.8 g
Potassium0.5 mg
Calcium0.5 mg

Redskaber

Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 15 min.

Bland glace
2

Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.

Bag laks
3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint. Skær lime i både.

Bland grøntsagsris
5

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt, koriander (gem lidt til anretning) og ris i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. 

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.