HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFyldig Prosciuttosalat
topBanner
Fyldig prosciuttosalat

Fyldig prosciuttosalat

med ovnbagt græskar og basilikumricotta

Mangler I inspiration til en rigtig god og mættende salat? Vi hjælper så gerne! Vi har nemlig skabt en opskrift på en fantastisk prosciuttosalat med masser af skønne ingredienser. Vi starter med bulgur som vi blander med ovnbagt græskar, gulerod, rødløg og rødbede. Så topper vi med salatmix, basilikumricotta, sprød prosciutto og solsikkekerner!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:glutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Rødbede

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod, lilla

4 g

Panamad

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

100 g

Ricotta

(Indeholdermælk)

½ pose

Basilikum

½ stk

Citron, økologisk

50 g

Prosciutto

60 g

Blandet salat

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholdesesam, nødder, jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 4)

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)553.045 kcal
Energi (kJ)2313.9402 kJ
Fedt24.35 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat54.07 g
Sukker13.1 g
Protein23.1375 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del græskar [1/2 stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og skær rødløg i 1 cm både. Fordel græskar og grøntsager i hver sin side på en bageplade med bagepapir, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Krydr græskar med Panamad, og bag i ovnen i 20-25 min.

2

Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: Vandet skal være lige så salt som havvand.

3

Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 7-9 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for, at der er afstand mellem skiverne. 

4

Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Hak basilikum [½ pose, 2P] fint. Bland ricotta, citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum, vand* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Vend grøntsager med bulgur, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt citronsaft på bagepladen.

6

Anret grøntsagsbulgur og salat i dybe tallerkener. Top med prosciutto og basilikumricotta. Drys med solsikkefrø.