topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fried salmon

Fried salmon

with baked root veggies and dill yoghurt

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3268 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt41.7 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat69.6 g
Sukker15.7 g
Protein35.1 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft.

3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg laks
4

Del citron i to, og skær den ene halve i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr laks med et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Drys med resterende dild. Server med citron.