Hvis der er noget, vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citrusfrugt- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med rødbede- og pastinakfritter og grøn salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
12.5 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
60 g
Blandet salat
2 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
¼ tsk
Salt til rodfrugter
¼ tsk
Salt til panering
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær rødbede og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak dild fint.
Skær citrusfrugt i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland dild, hvidløg, panko, en smule olivenolie, salt og et nip peber i en skål.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir.
Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.
OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.
Bag laks i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak tomat groft.
Skyl salat.
Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en skål.
Vend tomat og salat i skålen.
Anret laks, fritter og salat på tallerkener.
Drys med overskydende panering fra bagepladen.
Server med mayonnaise.