Skip to main content
Dildpaneret laks
Dildpaneret laks

Dildpaneret laks

med ovnbagte rodfrugtefritter og tomatsalat

Hvis der er noget, vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citrusfrugt- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med rødbede- og pastinakfritter og grøn salat.

Tags:
Mælkefri
Børnevenlig
Mere grønt
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

12.5 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

60 g

Blandet salat

2 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til rodfrugter

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3049 kJ
Kalorier (kcal)729 kcal
Fedt46.7 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat45.9 g
Sukker22.6 g
Protein32.2 g
Salt2.2 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær rødbede og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered urtepanering
2

Imens, hak dild fint.

Skær citrusfrugt i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland dild, hvidløg, panko, en smule olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Paner laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir.

Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.

OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

Bag laks
4

Bag laks i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland salat
5

Imens, hak tomat groft.

Skyl salat.

Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en skål.

Vend tomat og salat i skålen.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener.

Drys med overskydende panering fra bagepladen.

Server med mayonnaise.