Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Citron, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Blandet salat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak dild fint. Riv citronskal [½ stk, 2 pers.]. Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, citronskal, hvidløg, panko [1/2 pose, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Dup laks tør med køkkenrulle. Læg med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir.
Drys med urtepanko. Pres omhyggeligt, så den sidder fast. TIP: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.
Bag laks i 6-10 min, eller indtil pankoen er gylden, når fritterne har 10 min tilbage i ovnen.
Hak tomat groft. Bland en smule olivenolie* og et skvæt citronsaft med et nip salt* og peber* i en skål.
Vend tomat og salat i skålen. TIP: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så bladene forbliver helt sprøde.
Anret laks, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende urtepanko. Server med mayonnaise.