Dild- og citronpaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dild- og citronpaneret laks

Dild- og citronpaneret laks

med fritter & grøn salat

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores panerede laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Tomat

60 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)467 kcal
Energi (kJ)1955 kJ
Fedt37.67 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat6.32 g
Sukker0.7 g
Protein26.17 g
Salt0.4 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bland urtepanko
2

Hak dild fint. Riv citronskal [½ stk, 2 pers.]. Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, citronskal, hvidløg, panko [1/2 pose, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.

Paner laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle. Læg med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. 

Drys med urtepanko. Pres omhyggeligt, så den sidder fast. TIP: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

Tilbered laks
4

Bag laks i 6-10 min, eller indtil pankoen er gylden, når fritterne har 10 min tilbage i ovnen.

Bland salat
5

Hak tomat groft. Bland en smule olivenolie* og et skvæt citronsaft med et nip salt* og peber* i en skål. 

Vend tomat og salat i skålen. TIP: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så bladene forbliver helt sprøde.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende urtepanko. Server med mayonnaise.