Skip to main content
Dhal

Dhal

med sød kartoffel & sprøde korianderchips

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

75 g

Crème fraiche

2 g

Ay Cajun-ba

60 g

Spinat

250 ml

Kokosmælk

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Grøntsagsbouillon

450 g

Sød kartoffel

100 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie

1.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)679 kcal
Energi (kJ)2841 kJ
Fedt24.9 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat86.2 g
Sukker2.4 g
Kostfibre9.7 g
Protein23.1 g
Salt2.4 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre. Hak løg fint. Skræl og riv ingefær fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Tilsæt kokosmælk
2

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær og cajun (stærk!). Steg videre i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, vand* og grøntsagsbouillon. Rør rundt.

Tilsæt linser
3

Tilsæt linser. Krydr med salt* og peber*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 20-22 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

Bland korianderolie
4

Hak koriander fint. Bland koriander, olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bag korianderchips
5

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde. Rør kartofler og spinat i gryden med linser.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Server med korianderchips og creme fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image