Skip to main content
Dhal

Dhal

med sød kartoffel & sprøde korianderchips

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

450 g

Sød kartoffel

100 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

2 g

Ay Cajun-ba

250 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

100 g

Spinat

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Crème fraiche

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie

2 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)694.4 kcal
Energi (kJ)2905.3 kJ
Fedt24.9 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat89.6 g
Sukker5 g
Kostfibre9.9 g
Protein23.3 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skræl og riv ingefær. Hak løg fint. Skræl og skær kartoffel i 1 cm tern. Skyl linser i et dørslag.

Tilsæt kokosmælk
2

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær og cajun (stærk!), og steg videre i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, ketchup, vand* og grøntsagsbouillon, og rør rundt.

Tilsæt linser
3

Tilsæt kartofler og linser. Krydr med salt* og peber*. Bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min. Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

Bland krydderolie
4

Hak koriander groft. Bland koriander, olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bag korianderchips
5

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Server med korianderchips og creme fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image