Skip to main content
Dhal

Dhal

med sød kartoffel & sprøde korianderchips

4.2
(1,4 t)

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

450 g

Sød kartoffel

100 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

200 ml

Kokosmælk

4 g

Bouillon

60 g

Spinat

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Crème fraiche

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie

2 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)877 kcal
Energi (kJ)3668 kJ
Fedt43.4 g
Mættet fedt19.7 g
Kulhydrat91.7 g
Sukker4.4 g
Kostfibre10.6 g
Protein24.9 g
Salt2.4 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre. Hak løg fint. Riv ingefær fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Tilsæt kokosmælk
2

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, vand* (se ingrediensliste) og grøntsagsbouillon. Rør rundt.

Tilsæt linser
3

Tilsæt linser. Bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-25 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

Bland korianderolie
4

Hak koriander fint. Bland koriander og olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bag korianderchips
5

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler og spinat til gryden. Rør indtil spinaten er faldet sammen. 

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med creme fraiche [1/2 pakke, 2 pers.]. Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image