Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Ketchup
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
450 g
Sød kartoffel
100 g
Røde linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
2 g
Ay Cajun-ba
250 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Spinat
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Crème fraiche
2 spsk
Olivenolie
2 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skræl og riv ingefær. Hak løg fint. Skræl og skær kartoffel i 1 cm tern. Skyl linser i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær og cajun (stærk!), og steg videre i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, ketchup, vand* og grøntsagsbouillon, og rør rundt.
Tilsæt kartofler og linser. Krydr med salt* og peber*. Bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min. Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.
Hak koriander groft. Bland koriander, olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], et nip salt* og peber* i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.
Anret dhal i dybe tallerkener. Server med korianderchips og creme fraiche.