Skip to main content
Cremet toscansk laks og gratinerede tomater
Cremet toscansk laks og gratinerede tomater

Cremet toscansk laks og gratinerede tomater

med pistaciepesto-kartoffelsalat

Oplev det luksuriøse ved at spise hjemme med vores Cremede toscansk laks og gratinerede tomater. Denne premiumret kombinerer ingredienser i topklasse med trin, der er nemme at følge, hvilket gør det nemt at skabe et måltid, der både imponerer og smager himmelsk.

Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Nøtter
Pistacienødder
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

50 g

Soltørrede tomater

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

400 g

Små kartofler

1 stk

Basilikum

15 g

Pistacienødder

(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)

40 g

Rucola

1 stk

Zucchini

2 stk

Tomat

15 g

Kapers

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til pesto

¼ tsk

Salt til pesto

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)4499 kJ
Kalorier (kcal)1075 kcal
Fedt72.1 g
Mættet fedt27.5 g
Kulhydrat60.7 g
Sukker16.8 g
Protein44.6 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, hak kapers fint.

Halver tomat.

Bland panko, kapers, olivenolie og et nip peber i en lille skål.

Bag tomat og zucchini
2

Fordel tomat på den ene side af en bageplade med bagepapir. Top med panko-kapersblanding, og tryk ned så den sidder fast.

Skær zucchini i tynde, halve skiver, og fordel på den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.

Bag tomat og zucchini i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre og gyldne. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav pistaciepesto
3

Imens, skyl rucola.

Hak basilikum fint.

Halver citrusfrugt.

Hak pistacienødder fint.

Bland olivenolie, basilikum, pistacienødder, halvdelen af finrevet ost, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Hak soltørrede tomater og hvidløg fint.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Svits hvidløg og soltørrede tomater i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde og resterende finrevet ost, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend pistaciepesto, zucchini og rucola med kartofler lige inden servering.

Server
6

Anret laks, kartoffelsalat og tomater på tallerkener.

Top laks med sauce.