Spaghetti med kødboller elskes af de fleste børn (og voksne). Vi laver fars med hvidløg og hakket oksekød, og steger perfekt sprøde kødboller. Samtidigt laver vi en fantastisk sauce med løg, zucchini, tomatpuré, ketchup, sojasauce og fløde. Vi vender spaghetti og frisk spinat i saucen, og topper herlighederne med revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
½ stk
Zucchini
4 g
Kyllingebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Ketchup (step 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.
Skyl spinat.
Bland hakket oksekød, hvidløg, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og zucchini i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt pastavand [1 dl | 2 dl], ketchup [1 spsk | 2 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], sojasauce [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon og madlavningsfløde, og rør rundt.
Tilsæt pasta og spinat, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kødboller og finrevet ost [1/2 pakke, 2P].
Krydr med et nip peber.