Skip to main content
Cremet citrusorzotto og torsk
Cremet citrusorzotto og torsk

Cremet citrusorzotto og torsk

med zucchini og rucolasalat

Kender du til orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet, og har samme cremede egenskab. Vi steger vores orzo med løg, hvidløg og zucchini, og skaber vores cremede orzotto med finrevet ost og madlavningsfløde. Vi topper med hvidløgsstegt torsk og aromatisk rucolasalat.

Tags:
Kort forberedelse
Spis mig først
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Mælk
Æg
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

40 g

Rucola

1 stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

1 g

Chiliflager

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

4.5 dl

Vand til orzotto

1 spsk

Smør til fisk

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til orzotto

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3979 kJ
Kalorier (kcal)951 kcal
Fedt47.2 g
Mættet fedt29.3 g
Kulhydrat80.9 g
Sukker12.2 g
Protein45.5 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Riv zucchini og løg groft.

Halver citrusfrugt.

Riv hvidløg fint.

Lav orzotto
2

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, zucchini, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt orzo, bouillon og vand, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil orzo er 'al dente'. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg fisk
3

Imens, smelt smør i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Dup fisk tør med køkkenrulle. 

Steg fisk med resterende hvidløg, chiliflager, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered rucola
4

Skyl rucola.

Lav salat
5

Rør finrevet ost, madlavningsfløde og salt i orzotto.

Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med fisk, sauce fra stegepanden og salat.