Kender du til orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet, og har samme cremede egenskab. Vi steger vores orzo med løg, hvidløg og zucchini, og skaber vores cremede orzotto med finrevet ost og madlavningsfløde. Vi topper med hvidløgsstegt torsk og aromatisk rucolasalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
40 g
Rucola
1 stk
Zucchini
1 stk
Citrusfrugt
1 g
Chiliflager
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
4.5 dl
Vand til orzotto
1 spsk
Smør til fisk
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til orzotto
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Riv zucchini og løg groft.
Halver citrusfrugt.
Riv hvidløg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, zucchini, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt orzo, bouillon og vand, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil orzo er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, smelt smør i en anden stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle.
Steg fisk med resterende hvidløg, chiliflager, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl rucola.
Rør finrevet ost, madlavningsfløde og salt i orzotto.
Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med fisk, sauce fra stegepanden og salat.