
Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Løg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 spsk
Olivenolie (trin 3)

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær svampe i tynde skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Hak prosciutto groft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. TIP: Vend pasta med en smule olivenolie i gryden.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Tilsæt skalotteløg, svampe, zucchini, hvidløg og et nip salt* til samme stegepande, og steg i 4-5 min. Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og halvdelen af basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et stort nip peber*.

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med resterende prosciutto og finrevet ost. Drys med resterende basilikum.

