
Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder mienudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, gulerod, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, fyrig chili og frisk koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
75 g
Sukkerærter
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder: Sennep)
½ stk
Chili
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Gulerod
180 ml
Kokosmælk
100 g
Østershatte
150 g
Mienudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ stk
Porre
½ tsk
Salt til svampe
1 dl
Gemt nudelvand
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Halver sukkerærter på langs.
Halver citrusfrugt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.
Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.

Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.
Tilsæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber.

Anret laksa i dybe tallerkener.
Top med svampe og koriander.
Drys med peanuts og chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.