Skip to main content
Cremet østershatte-'laksa'
Cremet østershatte-'laksa'

Cremet østershatte-'laksa'

med saltede peanuts og koriander

4.2
(98)

Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder mienudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, gulerod, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, fyrig chili og frisk koriander.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Soja
Sennep
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

75 g

Sukkerærter

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

½ stk

Chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

100 g

Østershatte

150 g

Mienudler

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til svampe

1 dl

Gemt nudelvand

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2477 kJ
Kalorier (kcal)592 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat71.7 g
Sukker12.2 g
Kostfibre7.5 g
Protein18.3 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5 g
Potassium433 mg
Calcium38.9 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Bag svampe
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog nudler
2

Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde.

Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Halver sukkerærter på langs.

Halver citrusfrugt.

Lav laksa
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.

Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.

Tilsæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber.

Server
6

Anret laksa i dybe tallerkener.

Top med svampe og koriander.

Drys med peanuts og chili.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.