Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder mienudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, gulerod, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, fyrig chili og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
75 g
Sukkerærter
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanuts
25 ml
Sojasauce
20 g
Gul karrypasta
½ stk
Rød chili
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Gulerod
180 ml
Kokosmælk
100 g
Østershatte
150 g
Mienudler
½ stk
Porre
½ tsk
Salt til svampe
1 dl
Gemt nudelvand
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Halver sukkerærter på langs.
Halver lime.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.
Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.
Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.
Tilsæt limesaft, salt og et nip peber.
Anret laksa i dybe tallerkener.
Top med svampe og koriander.
Drys med peanuts og chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.