Skip to main content
Cremet østershatte-'laksa'
Cremet østershatte-'laksa'

Cremet østershatte-'laksa'

med saltede peanuts og koriander

4.2
(98)

Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder mienudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, gulerod, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, fyrig chili og frisk koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Lime

75 g

Sukkerærter

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

½ stk

Rød chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

100 g

Østershatte

150 g

Mienudler

(Indeholder: Hvede, Gluten)

½ stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til svampe

1 dl

Gemt nudelvand

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2516 kJ
Kalorier (kcal)601 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat72.3 g
Sukker12.5 g
Kostfibre7.3 g
Protein18.4 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.6 g
Potassium262.7 mg
Calcium7 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag svampe
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog nudler
2

Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde.

Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Halver sukkerærter på langs.

Halver lime.

Lav laksa
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.

Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.

Tilsæt limesaft, salt og et nip peber.

Server
6

Anret laksa i dybe tallerkener.

Top med svampe og koriander.

Drys med peanuts og chili.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.