Frikassé er en gryderet med lyst kød i små stykker, der serveres i en lys sauce med kødsaft og grønsager. Vores fantastiske variant indeholder kylling, løg, hvidløg, fløde, dild og citron. Vi serverer vores fyldige kyllingefrikassé med stegte gulerødder og grønne bønner, smørvendte kartofler, og frisk purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
8 g
Kyllingebouillon
1 pose
Dild
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
75 g
Grønne bønner
1 stk
Gulerod
1 pose
Purløg
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til sauce
1 spsk
Smør til sauce
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til kartofler
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, krydr med salt og Hvide Løjer & Urter, og bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
Træk færdigbagt kylling i strimler med to gafler.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Hak løg groft.
Hak dild fint.
Hak purløg fint.
Skær citron i både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær ender af grønne bønner, og skær i 2 cm stykker.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og grønne bønner med salt i 2-3 min.
Overfør til en skål med låg.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg løg med et nip salt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, dild, kyllingebouillon, smør, vand og et nip salt, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.Tilsæt kylling, kødsaft fra bagepladen og citronsaft, og vend sammen.
Vend smør i gryden med kartofler lige inden servering.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret frikassé, grøntsager og kartofler i dybe tallerkener.
Top med purløg og et nip peber.