Skip to main content
Cremet gedeostspaghetti

Cremet gedeostspaghetti

med ovnbagt peberfrugt og pinjekerner

4.1
(27)

Er I en famile, som elsker pasta, er det måske på tiden at prøve en ny variant. Vi hjælper gerne med denne spændende opskrift på spaghetti i en cremet sauce med skalotteløg, hvidløg, soltørrede tomater og fløde. Vi topper vores pasta med ovnbagt peberfrugt, pinjekerne-pangrattato, gedeost og frisk kørvel.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

50 g

Soltørrede tomater

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Løg

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 g

Citronpeber

12.5 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 pose

Kørvel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3509 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat85.1 g
Sukker15.1 g
Kostfibre6.3 g
Protein28.9 g
Salt3.9 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag peberfrugt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak skalotteløg og soltørrede tomater fint. 

Pluk kørvel.

 

Kog pasta
3

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav pinjekerne-pangrattato
4

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg pinjekerner og panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Bland pinjekerner, panko, finrevet ost og citronpeber [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg, hvidløg og soltørrede tomater i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.

Tilsæt pastavand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med peberfrugt, pangrattato og kørvel.

Drys med smuldret gedeost.