
Er I en famile, som elsker pasta, er det måske på tiden at prøve en ny variant. Vi hjælper gerne med denne spændende opskrift på spaghetti i en cremet sauce med skalotteløg, hvidløg, soltørrede tomater og fløde. Vi topper vores pasta med ovnbagt peberfrugt, pinjekerne-pangrattato, gedeost og frisk kørvel.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
50 g
Soltørrede tomater
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Løg
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 g
Citronpeber
12.5 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 pose
Kørvel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak skalotteløg og soltørrede tomater fint.
Pluk kørvel.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pinjekerner og panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Bland pinjekerner, panko, finrevet ost og citronpeber [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg, hvidløg og soltørrede tomater i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.
Tilsæt pastavand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med peberfrugt, pangrattato og kørvel.
Drys med smuldret gedeost.