Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefærpasta, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med lune, fristende korianderpita.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
300 g
Kartofler
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-on
200 ml
Kokosmælk
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Koriander
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm buketter.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak løg fint.
Hak tomat groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt blomkål, ingefærpasta, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og tomatpuré [½ dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, tomat, vand [1 dl | 2 dl] og grøntsagsbouillon.
Krydr med salt [1 tsk I 2 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil blomkålen er mør.
Imens, hak koriander fint.
Bland koriander, smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Placer pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgssmør.
Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil sprøde.
Kom færdigbagte kartofler i karryen, og vend sammen.
Anret karry i dybe tallerkener.
Server med korianderpita.