topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet blomkålskarry

Cremet blomkålskarry

med bagte kartoffeltern og korianderpita

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefærpasta, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med lune, fristende korianderpita.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Selleri
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

300 g

Kartofler

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Koriander

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2878 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt31.3 g
Mættet fedt20.9 g
Kulhydrat80.4 g
Sukker16.3 g
Protein16.8 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm buketter.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak løg fint.

Hak tomat groft. 

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt blomkål, ingefærpasta, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og tomatpuré [½ dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav karry
4

Tilsæt kokosmælk, tomat, vand [1 dl | 2 dl] og grøntsagsbouillon.

Krydr med salt [1 tsk I 2 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil blomkålen er mør.

Varm pitabrød
5

Imens, hak koriander fint.

Bland koriander, smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Placer pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgssmør.

Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil sprøde.

Kom færdigbagte kartofler i karryen, og vend sammen. 

Server
6

Anret karry i dybe tallerkener.

Server med korianderpita.