Skip to main content
Cremet urtekylling
Cremet urtekylling

Cremet urtekylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer persillekrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

½ stk

Zucchini

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Bredbladet persille

280 g

Kyllingebryst

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til salat

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

Næringsindhold

Energi (kJ)3110 kJ
Kalorier (kcal)743 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat71.7 g
Sukker26.5 g
Kostfibre8.7 g
Protein44.6 g
Salt5.3 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning, madlavningsfløde og sojasauce, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemtilberedt. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland zucchini, æble, salt og et nip peber i en skål.

Tilsæt persille
4

Hak persille groft.

Tilsæt persille til stegepanden, og vend sammen.

Lav gulerodsmos
5

Tilsæt mælk, salt og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Server
6

Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.

Server med æblesalat.