Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi cremede kikærter med inspiration fra middelhavet. Vi steger kikærter med cherrytomater, peberfrugt, hvidløg og vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Hvide Løjer & Urter. Så tilsætter vi fløde og pesto, som gør retten vidunderligt cremet. Luftige basmatiris og frisk basilikum passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
125 g
Cherrytomater
30 g
Calabresepesto
8 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Peberfrugt
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 pose
Basilikum
½ stk
Citron
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Halver cherrytomater.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak basilikum groft (gem lidt til anretning).
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt cherrytomater, peberfrugt, hvidløg, Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og steg videre i 3-4 min.
Hæld væde fra kikærter.
Tilsæt kikærter, calabresepesto [½ pakke, 2P] og madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre på lav varme i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt basilikum, et skvæt citronsaft, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Anret ris og kikærter i dybe tallerkener.
Top med resterende basilikum.