Skip to main content
Cremede kikærter
Cremede kikærter

Cremede kikærter

med basmatiris og pandestegte cherrytomater

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi cremede kikærter med inspiration fra middelhavet. Vi steger kikærter med cherrytomater, peberfrugt, hvidløg og vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Hvide Løjer & Urter. Så tilsætter vi fløde og pesto, som gør retten vidunderligt cremet. Luftige basmatiris og frisk basilikum passer perfekt til.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

125 g

Cherrytomater

30 g

Calabresepesto

8 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Peberfrugt

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 pose

Basilikum

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)693 kcal
Energi (kJ)2900 kJ
Fedt25.7 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat89.9 g
Sukker15.4 g
Kostfibre11.6 g
Protein17.6 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Halver cherrytomater.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Hak basilikum groft (gem lidt til anretning).

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt cherrytomater, peberfrugt, hvidløg, Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og steg videre i 3-4 min.

Tilsæt kikærter
4

Hæld væde fra kikærter.

Tilsæt kikærter, calabresepesto [½ pakke, 2P] og madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre på lav varme i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt basilikum
5

Tilsæt basilikum, et skvæt citronsaft, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Server
6

Anret ris og kikærter i dybe tallerkener.

Top med resterende basilikum.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image