Her har vi sat sammen en dejlig kombination af velsmagende og velkendte ingredienser, der passer til alle aldre. Vidunderlig svinemørbrad, som først steges, og derefter vendes med en skøn svampesauce med madlavningsfløde. Klassisk tilbehør er kogte kartofler og tyttebærsyltetøj.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
200 g
Champignon
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
50 g
Tyttebærsyltetøj
400 g
Små kartofler
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Bredbladet persille
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Smør til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og et nip peber, og stil til side med låg på.
Hak svampe groft.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Overfør til en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Hak persille fint.
Skær svinemørbrad i skiver (3 pr. person), og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, vand, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
TIP: TIlsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt svinemørbrad, og smag til med salt og peber.
Vend smør og persille i gryden med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, svinemørbrad og glaskål på tallerkener.
Top svinemørbrad med svampesauce.
Server med tyttebærsyltetøj.